pattern
Lemon Curd
Lemon Curd

Gebruik dit verrukkelijke brouwsel om onze lemon cheesecake helemaal af te maken of tussen de lagen van onze lemon cake. De truc om een dikke gladde lemon curd te krijgen is constant kloppen met een garde ipv roeren. Kan niet mislukken.

Maakt 250 ml

Je hebt nodig:

Recept:

  1. Begin met het klaarzetten van een grote bolzeef in een mengkom, deze heb je snel nodig als de curd klaar is.
  2. Doe citroensap, suiker en eieren in een pan met een dikke bodem (wij gebruiken Creuset) en klop met een garde tot het grootste deel van de suiker is opgelost, voordat je deze op het vuur zet.
  3. Zet de pan op een middelmatig vuur en klop 3 tot 7 minuten totdat de curd dik is en stoomt – LAAT NIET KOKEN DAN STOLT HET EI.
  4. Remove the pan from the heat and whisk in the butter until it has melted.Haal de pan van de warmtebron en klop er met een garde de boter door totdat deze gesmolten is.
  5. Druk met de achterkant van een lepel of met een rubberen spatel de curd door de bolzeef in de mengkom om eventuele gestolde stukjes ei te verwijderen. Laat afkoelen en dikker worden.
  6. Je lemon curd is nu klaar voor gebruik. Als je dit op een taart of cheesecake wil smeren is het het makkelijkst dit te doen als de curd nog een beetje warm is. (Als de curd al afgekoeld is, klop eerst even met een garde los.)
  7. Wil je de curd als jam gebruiken; doe de warme curd in een potje en laat afkoelen voordat je deze afsluit en bewaart in de koelkast.
frosting