Taarten en Cupcakes
Geheimen voor perfecte Taarten en Cupcakes
Voor het beste resultaat

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheden en de aanbevolen maat bakvorm gebruikt. Daarnaast is het belangrijk dat de oven de aangegeven temperatuur heeft voor je gaat bakken. Als de taart/cupcake in de oven staat, deze niet tussendoor openen. Check op de minimale aangegeven baktijd of de taart al gaar is. Zo niet, check per 2 minuten opnieuw.

pin
Gelijkmatige kleuring

Als de taart/cupcake bleek is, kan het zijn dat de taart niet lang genoeg in de oven heeft gestaan. Vergeet niet te checken of de taart wel gaar is.

pin
Smeuïge taart

Om te voorkomen dat de taart/cupcake droog wordt, dient deze niet te lang in de oven te staan.  Check op de minimale aangegeven baktijd of de taart al gaar is. Zo niet, check per 2 minuten opnieuw.

pin
Voorverwarmen

Vergeet niet de oven voor te verwarmen en ga pas bakken als de oven de juiste aangegeven temperatuur heeft.

pin
Voorkom pieken

Taarten/cupcakes kunnen in het midden meer rijzen als de oventemperatuur te hoog is. Dit zorgt ervoor dat de cake te snel rijst. Gebruik een oventhermometer om dit goed te kunnen te checken.

pin
Fijne en zachte structuur

Als de taart/cupcake een grove structuur heeft, kan het zijn dat de oventemperatuur te laag is. Gebruik een oventhermometer om de juiste temperatuur te kunnen te checken. En vergeet niet de juiste hoeveelheden te gebruiken.

pin
Zorgvuldig afkoelen

Voordat je de taart/cupcake uit de bakvorm haalt, laat je deze eerst ca 15 minuten in de bakvorm afkoelen, of zoals het recept aanbeveelt. Daarna zet je de taart op een rooster zodat deze volledig af kan koelen voordat je de frosting aanbrengt.

pin
Het bewaren van taart

Voordat je de frosting op de taart/cupcakes aanbrengt, kun je de taart eerst strak in huishoudfolie wikkelen, daarna in aluminiumfolie en dan tot 6 weken invriezen. Verwijder de aluminium- en huishoudfolie voor het ontdooien. Breng daarna de frosting aan.

pin
Het bewaren van beslag

Voor het beste resultaat, bak je de taart/cupcakes direct na het maken van het beslag daar je dit niet goed kunt bewaren.

pin
Gelijkmatig rijzen

Als je de bakvorm klaar maakt om een taart te bakken, dek je de bodem af met bakpapier. Bedek de randen van de bakvorm aan de BUITENKANT met een vochtige theedoek. Doe het beslag in de bakvorm op het bakpapier en bak volgens het recept. Het is niet nodig de binnenkant van de bakvorm in te vetten, de taart zal gelijkmatig rijzen. Dit werkt voor alle maten.

pin
Wanneer is de taart gaar?

Om te checken of de taart/cupcake gaar is, kun je de “cocktail prikker test” doen. Steek een cocktail prikker in het midden van de taart op de minimale aangegeven baktijd. Als de prikker schoon/droog uit de taart komt, is deze gaar. (Voor cupcakes is het testen van één cakeje voldoende.)